Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, despre reținerile de la BNM: Cine este vizat

Acțiunile de urmărire penală întreprinse la Banca Națională a Moldovei continuă. Iată ce spune procurorul general despre reținerile de la BNM.

CHIȘINĂU, 5 mar – Sputnik. Procurorul General, Alexandr Stoianoglo nu știe cine a fost reținut și în general nu cunoaște dacă a fost reținută vreo persoană în cadrul acțiunilor penale efectuate la Banca Națională în dosarul privind furtul bancar.

Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Verificări și rețineri la BNM

Procurorul General afirmă însă că a permis accesul pentru reținerea, dar și audierea conducerii Băncii Naționale a Moldovei. Stoianoglo a precizat că a dat această permisiune în privința viceguvernatorilor BNM Ema Tăbârță, Aureliu Cincilei, Ion Sturzu și Dorin Drăguțanu. Potrivit procurorului-șef, aceste acțiuni au fost pregătite cu mult timp înainte.

„Noi suntem siguri că Banca Națională este instituția care a fost implicată nemijlocit în fărădelegile legate de furtul miliartului”, a declarat Alexadr Stoianoglo după ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

Amintim că Procuratura Anticorupție efectuează acțiuni de urmărire penală la Banca Națională a Moldovei în dosarul privind frauda bancară.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала