Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Coronavirus în Moldova: Șeful statului convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Președintele Igor Dodon convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate, pentru a examina pericolul răspândirii coronavirusului în Moldova și a identifica soluții.

CHIȘINĂU, 11 mar - Sputnik. Consiliul Suprem de Securitate se va convoca în ședință astăzi, la ora 11:00. 

Оператор лаборатории, носящий защитное снаряжение, проводит испытания в исследовательской лаборатории  - Sputnik Moldova
Societate
Încă două cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în Moldova

”Urmează să luăm noi decizii bazate pe necesitatea de a asigura securitatea cetățenilor, să acordăm un sprijin suplimentar Guvernului și tuturor instituțiilor implicate în gestionarea crizei, dar și să eficientizăm activitatea celulei de criză care gestionează acest fenomen”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook. 

Igor Dodon a precizat că s-a întâlnit aseară cu prim-ministrul Ion Chicu și reprezentanții instituțiilor responsabile de gestionarea crizei privind COVID-19.

Președintele a solicitat identificarea unor spații securizate suplimentare, în care pacienții să fie tratați în mod corespunzător, în caz de necesitate.

”Cele trei cazuri confirmate demonstrează că ne confruntăm cu o problemă reală majoră în ceea ce privește conștientizarea deplină de către unele persoane a obligativității de a respecta cu strictețe cerințele impuse de medici pentru prevenirea răspândirii virusului”, a punctat Igor Dodon. 

Șeful statului a făcut un apel către persoanele revenite din Italia să respecte regimul de carantină obligatoriu pentru securitatea lor, a apropiaților, dar și a tuturor cetățenilor.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала