Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iată cine sunt candidații pentru funcțiile de ambasador într-o serie de state

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Республики Молдова
Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Comisia parlamentară pentru politica externă a aprobat candidații pentru funcțiile de ambasador în Letonia, Polonia, Portugalia, Bulgaria, China, Irlanda, Italia, Cehia și SUA.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Candidații pentru funcțiile de ambasador într-o serie de state au fost aprobați miercuri, 11 martie, de Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană.

Дом Правительства - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul de la Chișinău a rechemat mai mulți ambasadori

Astfel, Andrian Roșa este candidatul pentru funcția de ambasador în Letonia, Igor Bodiu - în Polonia, Alexei Cracan - în Portugalia, Anatol Cebuc - în Bulgaria, Dumitru Braghiș - în China, Larisa Minculeț - în Irlanda, Anatol Urecheanu - în Italia, Alexandru Codreanu - în Cehia, Eugen Caras - în SUA.

După ce a consultat Comisia parlamentară pentru politica externă în privința candidaturilor, obținând avizul pozitiv al acesteia, ministrul de Externe va prezenta lista candidaților Guvernului. Conform legislației, ambasadorii Republicii Moldova sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de șeful statului, la propunerea Guvernului.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала