Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul, despre condițiile în care Putin își va înainta candidatura la alegeri

© Sputnik / Владимир Федоренко / Trecere la banca de fotografiiRussia Constitutional Reform
Russia Constitutional Reform - Sputnik Moldova
Înaintarea candidaturii lui Vladimir Putin în alegerile din 2024 depinde de mai mulți factori, printre care situația internațională legată de economia mondială, coronavirus și conflictele locale.

BUCUREȘTI, 12 mar – Sputnik. Participarea lui Vladimir Putin în alegerile prezidențiale, care urmează să aibă loc în anul 2024, va depinde de câțiva factori, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitriy Peskov.

În special, de situația economică mondială, de urmările răspândirii coronavirusului și conflictele regionale, a specificat el.

Marți, Duma de Stat a adoptat în a doua lectură un proiect de lege de modificare a Constituției, inclusiv propunerile deputatului Valentina Tereșkova de la Rusia Unită, care ar permite actualului președinte să participe la următoarele alegeri. Miercuri, proiectul de lege a fost aprobat în a treia lectură și de Consiliul Federației. Apoi, documentul a fost transmis regiunilor spre examinare, iar o parte a subiecților Federației l-au susținut deja.

“Situația din lume este cunoscută, e destul de neliniștită sau chiar destul de tulbure. În astfel de ani dificili, unele state au luat decizii de a-l lăsa pe președintele în exercițiu să-și continue calea. Anume în astfel de ani complicați este foarte importantă stabilitatea puterii, fermitatea puterii, consecvența ei”, a spus Peskov.

Fiind întrebat dacă acest lucru presupune că Putin și-a schimbat punctul de vedere asupra numărului mandatelor prezidențiale din cauza situației din jurul Rusiei, purtătorul de cuvânt a răspuns afirmativ.

“Norma cu privire limitarea numărului mandatelor rămâne în Constituție, ea nu dispare, iar această excepție pentru actualul președinte are un caracter singular”, a explicat Peskov.

El a mai adăugat că “situația din lume devine tot mai instabilă”, comparativ cu perioada în care Putin a devenit pentru prima dată președinte. În același timp, liderul rus nu a vorbit, deocamdată, despre înaintarea candidaturii sale la alegerile din 2024, a menționat Peskov.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала