Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce va păți femeia care ascuns că a interacționat cu o persoană bolnavă de COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariMarin Maxian
Marin Maxian - Sputnik Moldova
O mamă internată cu copilul la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii a ascuns medicilor mai multe zile că soțul ei este bolnav de COVID-19. Va fi sau nu pedepsită pentru că a pus în pericol sănătatea personalului medical?
Ce va păți femeia care ascuns că a interacționat cu o persoană bolnavă de COVID-19

Evitând să recunoască faptul că soțul ei este bolnav de COVID-19, femeia a pus în pericol sănătat ea și viața propriului copil și al întregului personal medical din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. Ea va fi sancționată contravențional sau penal, în funcție de consecințele acestui comportament. Declarația a fost făcută, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, de către Marin Maxian, consilier în domeniul ordine și securitate publică în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.  

”Pornind de la principiul că toți sunt egali în fața legii și luând în considerare consecințele acestei neglijențe, făcute intenționat sau din imprudență, în funcție de circumstanțele care vor fi constatate, persoana va răspunde penal sau contravențional”, a  declarat Marin Maxian.

De la instituirea stării de urgență, poliția a aplicat sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în valoare de peste 1 milion de lei.

”În top se află persoanele fizice, care nu au respectat regimul de autoizolare la domiciliu și au interacționat cu rudele. De asemenea, 23 de transportatori nu s-au conformat cerințelor impuse de autorități în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19. În patru cazuri au fost agresați medicii, iar în 20 de cazuri am constatat manifestarea neglijenței și nesubordonării în interacțiunea cu medicii și polițiștii”, a relatat Marin Maxian.

De asemenea, Marin Maxian  a dat asigurări că toate persoanele sancționate vor achita amenzile.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала