Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 24 de mii de oameni au intrat în țară în ultima săptămână: De unde vin aceștia

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Poliția de Frontieră anunță despre numărul de traversări a frontierei de stat în ultima săptămână, dar și în ultimele 24 de ore.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Peste 24 de mii de oameni au intrat în Republica Moldova doar într-o singură săptămână. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, pe parcursul săptămânii trecute fluxul de persoane a constituit 41 119 traversări, dintre care 24 151 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Societate
Noi informații despre răspândirea coronavirusului în Moldova: Care este starea pacienților

Potrivit informațiilor, numărul de intrări a crescut comparativ cu a doua săptămână a lunii martie cu peste 82%. Doar în ultimele 24 de ore, 1 762 de persoane au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România, 58% din totalul de traversări.

„Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost luni, 16 martie, fiind înregistrate valori de 14 398 traversări persoane și 4 585 traversări mijloace de transport”, informează Poliția de Frontieră.

Din numărul total de încercări de a intra pe teritoriul țării pe parcursul săptămânii trecute, 22 de cetăţeni străini, dar și 27 de mijloace de transport, au primit refuz.

Armata Națională  - Sputnik Moldova
Societate
Ce spune șeful statului: Va fi sau nu va implicată armata în lupta cu COVID-19

IMPORTANT! Persoanele care intră în țară, obligatoriu sunt supuse termometriei. Totodată, acetea scriu, pe partea verso a fișei epidemiologice, Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile în locurile determinate.

Excepție de la regimul de autoizolare fac doar conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzile garniturilor de tren, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала