Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii nu vor rămâne fără energie electrică dacă nu vor achita factura: Decizia ANRE

© Sputnik / Miroslav RotariНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
ANRE a interzis penalitățile în cazul neachitării în termen de către consumatorii casnici a facturilor pentru energia electrică, energia termică, gazele naturale sau apă potabilă consumată.

Bani - Sputnik Moldova
Societate
Ce penalități riscați dacă nu plătiți la timp impozitul imobiliar
CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. În perioada stării de urgență, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) interzice titularilor de licențe reglementați de Agenție să sisteze (prin deconectare) furnizarea serviciilor prestate și să aplice penalități în cazul neachitării în termen de către consumatorii casnici a facturilor pentru energia electrică, energia termică, gazele naturale sau apă potabilă consumată, cu excepția situațiilor când deconectarea are drept scop evitarea punerii în pericol a vieții și sănătății oamenilor sau prejudicierea proprietății.

De asemenea, în această perioadă, titularii de licențe reglementați de ANRE sunt în drept să emită facturi lunare conform calculelor estimative, cu condiția că baza de calcul va constitui consumul mediu zilnic înregistrat pe parcursul perioadei calendaristice similare a anului precedent. La încetarea situației de urgență, furnizorii vor efectua recalculul corespunzător indicilor echipamentelor de măsurare efectiv înregistrați.

În același timp, ANRE recomandă consumatorilor achitarea facturilor prin mijloace electronice disponibile întru neadmiterea acumulării datoriilor.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала