Ludovic Orban anunță reluarea producției românești de vaccin antigripal

© Sputnik / Виталий Белоусов / Trecere la banca de fotografiiВакцинация против гриппа центрального аппарата Роспотребнадзора
Вакцинация против гриппа центрального аппарата Роспотребнадзора - Sputnik Moldova
Ludovic Orban a făcut declarații după vizita la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” în care a arătat că se reia producția de vaccin antigripal în cadrul Institutului

BUCUREȘTI, 24 apr - Sputnik, Marius Holdean. Premierul Ludovic Orban a anunțat reluarea producției de vaccin antigripal la Institutul ”Cantacuzino” și a arătat că mai este nevoie doar de achiziționarea unui singur echipament în acest scop. Cât despre laboratorul în care se fac testări pentru COVID-19, laboratorul are o capacitate de 500 de teste pe zi, a anunțat premierul.

„Ne-am pus la curent cu situația și cu proiectele institutului. În privința laboratorului în care se fac testări pentru COVID-19, laboratorul are o capacitate de 500 de teste pe zi, care poate fi crescută în funcție de necesități. Am vizitat laboratorul de bio-securitate care este funcțional”, a declarat premierul.

El a menționat că există mai multe proiecte la Cantacuzino, dintre care cel mai important este reluarea producției vaccinului antigripal, practic mai există un singur echipament lipsă.

Медицинский работник проводит тестирование на covid-19 - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlinul estimează când va trece Rusia de apogeul epidemiei
”Odată cu achiziționarea acestui echipament se poate trece la pregătirea liniei de fabricație pentru a putea produce din nou vaccin antigripal. De asemenea, este în curs de pregătire un nou produs, care va fi lansat pe piață. Este vorba despre un imuno-modulator care reglează nivelul de anticorpi din organism. De asemenea, este un proiect mare care urmează să fie finanțat din fonduri europene, prin care se va urmări ca obiectiv capacitatea de producere a vaccinului tetravalent, care se va face la o altă locație”, a spus Ludovic Orban.

Dar vaccinul antigripal nu va fi produs anul acesta, a precizat premierul răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, dar se caută o vaccinare antigripă la nivelul întregii populații pentru că ar ajuta la prevenirea unui al doilea val pentru că atunci cine are simptome va fi identificat ca având coronavirus, nu gripă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала