Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce are de câștigat UE datorită parteneriatului dintre Germania și Rusia

© Sputnik / Rodion ProcaPavel Midrigan
Pavel Midrigan - Sputnik Moldova
Pavel Midrigan: ”Apare fireasca întrebare – dacă Germania nu vede un pericol în Federația Rusă, de ce ar fi un pericol pentru UE, așa cum se vehiculează”.
Ce are de câștigat UE datorită parteneriatului dintre Germania și Rusia

Parteneriatul dintre Germania și Federația Rusă va oferi Uniunii Europene independență economică față de SUA. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”ATITUDINI” de către politologul Pavel Midrigan.

”SUA nu se uită cu ochi buni la apropierea dintre Germania și Rusia, care vrea să vândă în continuare Uniunii Europene gaz lichefiat și alte produse. S-au săturat mulți de influența dolarului american, speculațiile la fonduri. Multe crize economice care s-au produs în ultimii 30 de ani au avut la bază cercuri financiare din SUA. Evident, un stat politic poate fi independent când este economic independent. Și aici pozițiile Rusiei și Germaniei coincid. Ca urmare, parteneriatul ruso-german generează fireasca întrebare: prezintă Rusia un pericol pentru UE, dacă Germania nu vede un pericol în Rusia”,a opinat Pavel Midrigan.

Potrivit lui Pavel Midrigan, colaborarea ruso-germană este reciproc avantajoasă din perspectivă economică. Rusia este dispusă să ofere materie primă, resurse naturale, iar Germania – să contribuie la modernizarea industriei rusești.

”Germania are nevoie de petrol și gaz, ceea ce Rusia poate să-i ofere. La rândul său, Federația Rusă are nevoie de reindustrializare, și la acest capitol Germania este în fruntea statelor europene. Modernizarea industriei rusești, cu mecanismele care funcționează Germania, va avea un impact pozitiv și asupra vieții sociale din Rusia”,a  menționat Pavel Midrigan.

Mai multe detalii aflați din fișierul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала