Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ana Groza: Investitorii vor face cale întoarsă din cauza injustiției din Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaAna Groza
Ana Groza - Sputnik Moldova
Directorul executiv al Asociației Investitorilor Străini, Ana Groza, spune că acum e momentul oportun pentru a face reforme serioase în justiție.
Ana Groza: Injustiția îi face pe investitori să facă cale întoarsă din Moldova

Reforma justiției este un domeniu sensibil, care s-a bucurat de-a lungul anilor de o atenție sporită, însă în practică lucrurile au rămas aproape neschimbate sau chiar s-au înrăutățit.

Un sistem putred al justiției îi determină pe investitorii străini să facă cale întoarsă din Republica Moldova sau cel puțin să se gândească mai mult dacă merită sau nu să investească aici, întrucât se tem ca într-o bună zi să nu rămână fără afaceri. De această părere este directorul executiv al Asociației Investitorilor Străini, Ana Groza.

”Sper că ne ascultă autoritățile și va fi luată în calcul această idee. Considerăm că acum e timpul pentru reforme profunde în justiție, întrucât vedem ce se întâmplă în acest domeniu și presiunile care există. Foarte mulți investitori au făcut cale întoarsă din Republica Moldova, deși au avut idei de a investi în Moldova. Investitorii se tem că într-o bună zi vor rămâne fără afacere. Nu toți judecătorii sunt corupți, ci unii dintre ei, care umbresc activitatea celor corecți. Noi vrem un stat de drept. Vrei sau nu vrei, trebuie să le spui despre ceea ce se întâmplă în justiție”, menționează directorul executiv al FIA, Ana Groza.

Ana Groza mai spune că doar în acest an a avut mai multe întrevederi cu o serie de investitori străini, care încă se mai gândesc dacă merită să investească în Republica Moldova sau nu. Mai mult decât atât, directorul FIA este încrezătoare că actualul procuror general își va onora obligațiunile. La ora actuală, spune Ana Groza, a apărut o speranță.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала