Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Chicu a anunțat când ar putea fi redeschise școlile și grădinițele: Detalii

CC0 / Pixabay / sphaeroid / Детский сад
Детский сад - Sputnik Moldova
Premierul Ion Chicu a vorbit despre situația epidemiologică în contextul pandemiei coronavirusului și despre posibilitatea redeschiderii grădinițelor de la 1 august.

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Grădinițele nu vor fi redeschise nici de la 1 august. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune. Potrivit acestuia, din cauza numărului încă mare de cazuri noi de infectare, instituțiile de învățământ preșcolar nu-și pot relua activitatea.

„Nu vom putea deschide grădinițele de la 1 august, deja este clar, dar pregătim terenul pentru 1 septembrie ca să redeschidem și grădinițele, și școlile. Lucrăm la acele scheme de organizare a procesului educațional în școli de la 1 septembrie”, a menționat Chicu.

Potrivit premierului, pandemia nu bate în retragere și nu este exclus ca trendul scăderii cazurilor de infectare să se inverseze. Acesta mai afirmă că cetățenii nu au devenit mai responsabili și continuă să încalce regulile.

Ion Chicu  - Sputnik Moldova
Societate
Va fi prelungită starea de urgență în sănătate publică: Ce spune premierul Chicu

Ion Chicu a adăugat că pe parcursul anului 2021 sunt șanse ca să fie identificate acele vaccinuri împotriva noului tip de coronavirus, dar până atunci omenirea va trebui să se adapteze la această viață în context de pandemie.

„Trebuie să luăm în considerare acest factor în activitățile noastre cotidiene și aici mă refer și la economie, și la sociale, și la educație, peste tot. Noi trebuie să înțelegem că odată având această ”durere de cap”, dar de fapt este ceva mai complicat, noi trebuie să ne adaptăm la realitățile noi”, a mai spus prim-ministrul.

Astăzi va avea loc ședința Comisiei Națională pentru Sănătate Publică care va decide cu privire la prelungirea stării de urgență în sănătate publică.

Ion Chicu a mai informat că autoritățile au decis să deschidă încă un Centru de triere la Moldexpo, pentru că primul nu mai făcea față situației. Totodată, vor fi activate spitale noi.

Amintim că grădinițele și-au sistat activitatea la începutul lunii martie. Atunci în Republica Moldova a fost confirmat primul caz de infectare cu noul tip de coronavirus, Ulterior s-a decis instituirea stării de urgență și impunerea mai multor restricții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала