Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Tematica socială este pe larg reflectată de portalul nostru de știri și analize. Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații despre ajutoare sociale, pensii și sănătate.

Șoc în SUA: A murit fratele lui Donald Trump

© AP Photo / Carolyn KasterDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Fratele mai mic al președintelui SUA, Donald Trump, a murit ieri la New York, iar drama din familia locatarului de la Casa Albă ar putea influența alegerile din noiembrie.

CHIȘINĂU, 16 aug - Sputnik. Anunțul decesului lui Robert Trump, fratele mai mic al preşedintelui Donald Trump, care a murit sâmbătă, la New York, a luat prin surprindere Statele Unite care sunt cu ochii pe locatarul de la Casa Albă pe care îl așteaptă alegeri prezidențiale dificile pe 3 noiembrie.

"Anunţ cu inima îndurerată că minunatul meu frate, Robert, a murit liniştit în această noaptea", a afirmat Trump într-un comunicat publicat de Casa Albă.

Președintele a mai spus că Robert Trump "nu era numai fratele meu, era cel mai bun prieten al meu" și a adăugat că "amintirea lui va trăi mereu în inima mea. Robert, te iubesc. Odihneşte-te în pace".

Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Îndemnul lui Trump legat de alegerile prezidențiale: Iată ce propunere a făcut

Robert Trump era internat într-un spital new-yorkez, iar media americane au relatat că este grav bolnav, fără a se furniza amănunte privind natura bolii sale.

Preşedintele l-a vizitat pe fratele său la spital vineri timp de circa 45 de minute. El a declarat presei doar că fratele său trăieşte "un moment dificil".

Deşi mai puţin celebru decât fratele său, Robert Trump, născut în 1948, a făcut parte multă vreme din imperiul imobiliar familial şi a fost de o loialitate absolută faţă de preşedinte.

El a încercat fără succes să interzică în instanţă publicarea unei cărţi a nepoatei sale Mary Trump, care îl descria pe Donald Trump drept produsul unei familii "toxice".

Robert Trump credea că această carte era o "ruşine" şi a obţinut o blocare temporară a publicării sale, dar un judecător a ridicat această restricţie în iulie.

"Unchiule Robert, te iubim. Eşti mereu în inimile şi în rugăciunile noastre", a scris pe Twitter Ivanka Trump, fiică şi consilieră a preşedintelui.

Efectul asupra alegerilor

Aflat într-o cursă dificilă pentru a obține un nou mandat de președinte, Donald Trump este acum văzut de toată America trecând printr-o dramă familială, ceea ce va atrage simpatia față de el și ar putea avea un efect pozitiv asupra realegerii sale.

Dramele personale au de obicei un efect pozitiv asupra candidaților, umanizându-i în fața alegătorilor și revelând latura lor sensibilă, ceea ce atrage o percepție pozitivă din partea publicului.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала