Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor. Sputnik transmite operativ știri de actualitate, precum și analize sau comentarii despre cele mai recente schimbări pe eșichierul politic.

Patriarhul Kiril a felicitat-o pe Maia Sandu: Mesajul transmis

© Sputnik / Сергей Пятаков / Trecere la banca de fotografiiPatriarhul Kiril
Patriarhul Kiril - Sputnik Moldova
Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril a felicitat-o pe Maia Sandu cu prilejul victoriei obținute la alegerile prezidențiale. El i-a urat succes președintelui ales al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obținută la alegerile prezidențiale. Mesajul a fost postat pe pagina oficială a Patriarhiei Ruse.

”Stimată Maia Sandu! Vă felicit pentru victoria obținută în alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și sper în continuare într-o interacțiune constructivă dintre autorități și Biserica Ortodoxă din Moldova.  Sunt convins că această cooperare poate contribui semnificativă la crearea unei societăți puternice din punct de vedere spiritual și sănătoase din punct de vedere moral, la stabilirea păcii și armoniei între oameni, precum și la educația patriotică a locuitorilor Republicii Moldova. Să vă ajute Dumnezeu și succese în slujirea poporului moldovenesc”, a scris Patriarhul Kiril. 

Deocamdată, Mitropolia Moldovei nu a felicitat-o pe Maia Sandu pentru rezultatul obținut. De precizat că, luni dimineață, după ce au fost publicate rezultatele turului doi al scrutinului prezidențial, președintele rus Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia victoriei în alegeri.

Roman Mihăeș - Sputnik Moldova
Expert: Ce semnifică felicitarea lui Putin adresată Maiei Sandu
Putin a scris că are încredere că „activitatea sa ca șef al statului va contribui la dezvoltarea constructivă a relațiilor dintre țările noastre”. Preşedintele a adăugat că „acest lucru va servi fără îndoială intereselor fundamentale ale popoarelor Rusiei și Moldovei”.

Totodată, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a anunțat că va discuta cu președintele ales parametrii viitoarei colaborări, care să corespundă intereselor popoarelor celor două țări.

"Țara noastră este gata să continue colaborarea reciproc avantajoasă cu Republica Moldova. Așa cum a fost deja anunțat de conducerea Federației Ruse, noi contăm pe dezvoltarea constructivă a relațiilor bilaterale, care ar corespunde intereselor concrete ale popoarelor Rusiei și Moldovei", a menționat Vasnețov.

După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală a anunțat următoarele rezultate: Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate a acumulat 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала