Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputatul Popșoi, în fața protestatarilor: Moțiune de cenzură împotriva Guvernului - Video

© Sputnik / Mihai CarausProtest agricultori 16 decembrie 2020
Protest agricultori 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Deputatul PAS, Mihai Popșoi, a ieșit în fața polițiștilor și a anunțat că fracțiunea sa, dar și cea a PPDA au depus o moțiune de cezură împotriva Guvernului Chicu și așteaptă ca acesta să plece chiar astăzi.

CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. Mihai Popșoi i-a chemat la calm pe agricultorii protestatari, cerându-le să nu se angajeze în confruntări cu polițiștii, ci să se retragă câțiva metri din fața Parlamentului, cu tot cu tehnică agricolă.

Totodată, agricultorii au anunțat că au solicitat încă de dimineață o întâlnire cu reprezentanții Parlamentului. 

”Am depus de dimineață un demers ca azi să avem o întrevedere cu președintele Parlamentului și fracțiunile parlamentare. Nu ne ducem de aici până azi nu avem această întâlnire”, a declarat Vasile Mîrzenco, director executiv al  Federația Națională a Fermierilor din Moldova.

Într-un final, un grup de fermieri au decis să meargă în clădirea Legislativului.

Agricultorul Sergiu Stefanco a declarat că un grup de agricultori vor merge să discute cu formațiunile parlamentare și că protestatarii nu vor pleca acasă pînă nu lesunt îndeplinite toate revendicările sau până nu demisionează Guvernul și nu este dizolvat Parlamentul: "Mergem acolo și nu ieșim din Parlament până nu obținem ceea ce ne dorim", a spus el.

Fermierul a spus că agricultorii nu se retrag din fața parlamentului și i-a avertizat pe polițiști, care anterior au folosit gaze lacrimogene, să nu intre în confruntare cu agricultorii. "Nu provocați că tractorul este foarte puternic", a spus Sergiu Stefanco.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала