Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Tematica socială este pe larg reflectată de portalul nostru de știri și analize. Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații despre ajutoare sociale, pensii și sănătate.

Moratoriul privind angajarea în sectorul bugetar, prelungit

© Sputnik / Mihai CarausЗдание парламента
Здание парламента - Sputnik Moldova
Guvernul a votat marți pentru extinderea cu un an a moratoriului temporar privind încadrarea personalului din sectorul bugetar în funcțiile vacante înregistrate.

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. La ședința de marți a Guvernului s-a decis prelungirea cu un an a moratoriului temporar privind angajarea personalului din sectorul bugetar în funcțiile vacante existente.

Potrivit ministrului Finanțelor Serghei Pușcuța, măsurile politicii salariale propuse pentru anul 2021 au un impact considerabil asupra bugetului public național, cheltuielile de personal fiind prognozate cu o creștere de peste 817,1 milioane de lei față de cele din anul 2020.

”În aceste condiții, pentru a nu afecta funcționalitatea autorităților și pentru a nu crea datorii salariale față de angajații încadrați, prin prezentul proiect de hotărâre se propune aplicarea moratoriului asupra încadrării personalului pe funcțiile vacante constatate la 30 noiembrie 2020”, a propus demnitarul.

Astfel, se recomandă Casei Naționale de Asigurări Sociale, autorităților publice locale și autorităților publice independente, să suspende încadrarea personalului în funcțiile vacante existente.

Această măsură poartă un caracter temporar, fiind aplicabilă până în data de 31 decembrie 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала