Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Complicații după masa de sărbătoare: De ce suferă moldovenii

© Sputnik / OsmatescoLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Potrivit medicilor, în perioada sărbătorilor de iarnă crește numărul pacienților care acuză complicații ale afecțiunilor gastro-intenstinale. Aceasta este concecința consumului în exces de bucate bogate în grăsimi, dar și combinației greșite de alimente.
Luminița Suveică, despre alimentația echilibrată de sărbători

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", medicul-nutriționist Luminița Suveică a menționat topul problemelor de sănătate specifice în perioada sărbătorilor de iarnă. Potrivit ei, după masa de sărbătoarea adesea moldovenii suferă de indigestii, acutizări de gastrite cronice, pancreatite cronice, hepatite, colite și chiar toxiinfecții alimentare.

"Totul este din cauza că oamenii consumă multe alimente bogate în grăsimi și care nu se combină între ele. Totodată, mănâncă copios în scurt timp, iar acest proces provoacă senzația de disconfort și balonare", a remarcat medicul-nutriționist.

Luminița Suveică recomandă ca a doua zi după masa de sărbătoare să fie consumată mâncarea proaspătă, poate chiar o supă de legume, cât mai multă apă, dar să nu lipsească nici mișcarea – plimbări sau exerciții fizice ușoare.

În cazul în care situația de sănătate se agravează este primordial să apelați după ajutorul medicului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала