Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații despre ajutoare sociale, pensii și sănătate.

Patriarhul rus le-a transmis credincioșilor un mesaj de Crăciun

© Sputnik / Maksim Blinov / Trecere la banca de fotografiiПатриарх Московский и всея Руси Кирилл во время Рождественского богослужения в храме Христа Спасителя в Москве
Патриарх Московский и всея Руси Кирилл во время Рождественского богослужения в храме Христа Спасителя в Москве - Sputnik Moldova
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a transmis un mesaj cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului, îndemnând credincioșii să se roage pentru cei afectați de coronavirus.

CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril a îndemnat credincioșii în ajunul sărbătorii Nașterii Domnului să se roage pentru cei bolnavi de COVID-19 și să-și ajute apropiații. Mesajul lui a fost publicat pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse, citat de RIA Novosti.

Nașterea Domnului Hristos va fi sărbătorită pe 7 ianuarie de Biserica Ortodoxă Rusă, precum și în unele biserici ortodoxe locale, de asemenea, de catolici ai ritului estic și o parte de protestanți care se conduc de calendarul iulian. Patriarhul Kirill i-a felicitate pe credincioși cu sărbătoare, le-a dorit sănătate, “bucurie nesfârșită și ajutor generos din partea Domnului”.

“Astăzi, când popoarele sunt supuse unei încercări cu o nouă boală, când inimile oamenilor sunt cuprinse de frică și îngrijorare pentru viitorul lor, avem nevoie de o intensificare a rugăciunii colective și private, să aducem în fața Domnului truda binefacerii”.

El a menționat că mulți oameni nu vin la biserică din cauza “epidemiei dăunătoare”.

Празднование Крещения в Молдове - Sputnik Moldova
Astăzi e o zi importantă pentru cei care au sărbătorit Crăciunul pe nou

“Să înălțăm rugăciuni spre iertarea lor Creatorului milostiv, pentru a-i întări duhovnicește și trupește, bolnavilor să le dăruiască o însănătoșire grabnică și să dea ajutorul său medicilor și tuturor lucrătorilor medicali care luptă pentru viața și sănătatea acestora”, a îndemnat Întâistătătorul Bisericii Ruse.

De asemenea, el a sfătuit credincioșii să acorde ajutor celor bolnavi de COVID-19 pentru că “Dumnezeu are destul loc în inima omului”, dacă această este plină de iubire.

“Zilele Sfintelor Sărbători să devină o vreme deosebită pentru săvârșirea unor fapte bune. Să profităm de această posibilitate binecuvântată și să-L slăvim nașterea lui Iisus Hristos prin milostenie față apropiați, oferind ajutor celor nevoiași, mângâindu-i pe cei triști și, în primul rând, pe cei care suferă de coronavirus și urmările lui”, a conchis Patriarhul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала