Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ungaria – prima țără din UE care a aprobat vaccinul Sputnik V

© Sputnik / Авиакомпания Aerolíneas Argentinas / Trecere la banca de fotografiiПрибытие рейса с вакциной Sputnik V в Аргентину
Прибытие рейса с вакциной Sputnik V в Аргентину - Sputnik Moldova
Institutul Național de Farmacologie și Nutriție din Ungaria a înregistrat vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V, a declarat Fondul rus de investiții directe.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Ungaria a devenit primul stat din UE care a permis oficial utilizarea vaccinului "Sputnik V" pe teritoriul său.

"Fondul rus de investiții directe anunță înregistrarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V de către Institutul Național de Farmacologie și Nutriție din Ungaria (OGYEI)", a precizat fondul.

Vaccinul a fost înregistrat în Ungaria conform unei proceduri accelerate de obținere a autorizației de utilizare de urgență (emergency use authorization) a vaccinului în baza datelor studiilor clinice din Rusia și a unei evaluări cuprinzătoare a preparatului de către experții din Ungaria.

Медицинский работник наполняет шприц вакциной Sputnik V (Gam-COVID-Vac)  - Sputnik Moldova
Rusia
Un expert a dezvăluit diferența "inovatoare" a Sputnik V față de alte vaccinuri

Conform unei proceduri similare, vaccinul "Sputnik V" a fost înregistrat anterior în Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay și Turkmenistan. De asemenea, preparatul este înregistrat în Rusia și Belarus.

"Ungaria este prima țară din UE care a apreciat la justa valoare avantajele vaccinului rus "Sputnik V" și care a aprobat utilizarea acestuia pe teritoriul său. Aceasta este o decizie importantă care demonstrează evaluarea ridicată a siguranței și eficacității vaccinului la un nivel de peste 90% de către partenerii noștri din Ungaria", a spus șeful Fondului rus de investiții directe, Kirill Dmitriev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала