Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Furdui: Administrația locală e privită de sus în jos de autoritățile centrale

© Sputnik / Карай АндрейViorel Furdui
Viorel Furdui - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Autoritățile publice centrale și cele locale ar trebui să conlucreze având aceleași scopuri și priorități – de a soluționa problemele cetățenilor. Cum stau lucrurile de fapt în Republica Moldova?
Vocea poporului nu este auzită de către autorități: Unde greșim?

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", directorul executiv al CALM, Viorel Furdui, a declarat că, pentru o bună dezvoltare a societății, este necesară o schimbare a mentalității – toate ideile să fie canalizate în direcția unei comunicări între instituțiile statului și autoritățile locale, unde să se caute cu adevărat niște răspunsuri la problemele moldovenilor.

Valentina Casian - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2020
Primar: Prin plafonarea taxelor locale Guvernul ne are de neputincioși
"Administrația locală este privită de către autorități ca cel mai jos nivel de administrație publică, dar realitățile demonstrează altceva. Anume în primării există stabilitate, dezvoltare și dorința de a face ceva pentru cetățeni. Această abordare de a privi din sus în jos este o abordare veche, iar din această cauză apar neînțelegeri", a subliniat Viorel Furdui.

Potrivit lui, Guvernul și administrația locală trebuie să lucreze împreună și să existe un respect reciproc. Mai mult, într-un stat cu adevărat democratic clasa politică lucrează pentru popor, și nu invers, iar cel mai aproape de simplul cetățean sunt autoritățile publice locale. În acest sens, conlucrarea între primării și autorități este esențială pentru ca vocea poporului să fie cu adevărat auzită, consideră Viorel Furdui.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала