Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor. Sputnik transmite operativ știri de actualitate, precum și analize sau comentarii despre cele mai recente schimbări pe eșichierul politic.

Andrei Năstase este gata să devină premier: Ce guvern vrea să constituie

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Platforma Demnitate și Adevăr reiterează: este gata să formeze un guvern minoritar „de profil pro-european”. Formațiunea dorește negocieri cu „partidele proeuropene responsabile” şi „consultări urgente cu președintele țării”.

CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Platforma Demnitate și Adevăr (DA) este dispusă să-şi asume formarea „unui guvern minoritar de profil pro-european” și „cheamă la negocieri partidele proeuropene responsabile şi consultări urgente cu președintele țării”, a menționat liderul formațiunii, Andrei Năstase, într-o declarație live din seara de marți, 23 februarie. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Politică
Cum a comentat Igor Dodon decizia de ultimă oră a Curții Constituționale

El a făcut aceste precizări în contextul deciziei Curții Constituționale, care a declarat neconstituțional decretul prezidențial prin care Maia Sandu a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier. 

Reamintim, pe 11 februarie, Platforma DA a anunțat la un briefing că Andrei Năstase este candidatul său la funcția de premier.

„Platforma Demnitate și Adevăr își asumă misiunea de a găsi soluții, de a scoate țara din criza generalizată în care se află și de a organiza exemplar viitoarele alegeri parlamentare”, a declarat astăzi Andrei Năstase.

„Platforma Demnitate și Adevăr militează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate, organizate de un guvern de profil pro-european responsabil, capabil să gestioneze crizele din societate, în conformitate cu normele legale și Constituția Republicii Moldova”, a mai spus Andrei Năstase.

La rândul lor, socialiștii (PSRM) au anunțat-o pe Maia Sandu că au găsit în Parlament voturi suficiente pentru instalarea unui nou guvern și au solicitat desemnarea Marianei Durleșteanu la funcția de premier. 

Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Politică
Nagacevschi, după decizia CC: Ce trebuie să țină minte Maia Sandu

Liderul PSRM, fostul președinte Igor Dodon, i-a cerut Maiei Sandu, îndată după pronunțarea deciziei Curții Constituționale, „să emită imediat decretul de învestire a unui candidat legal la funcția de prim-ministru”. „Menționăm aici în mod special candidatura doamnei Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată cu respectarea tuturor procedurilor, de o majoritate parlamentară legal constituită”, a spus el.

Decretul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița candidat la funcția de prim-ministru este neconstituțional. Decizia a fost pronunțată de Curtea Constituțională după ședința de marți, 23 februarie, în cadrul căreia a fost examinată în fond sesizarea unor deputați socialiști prin care au cerut suspendarea decretului prezidențial de desemnare repetată a Nataliei Gavrilița. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала