Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Homeschooling în Moldova: Ce spun autoritățile despre acest proces

© Sputnik / Caraus MihaiВалентин Круду
Валентин Круду  - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Despre măsurile pe care le va întreprinde Ministerul Educație pentru a implementa practica homeschooling în Republica Moldova și riscurile pe care le sesizează autoritățile, am aflat de la șeful Direcției Învățământ General, Valentin Crudu.
Homeschooling în Moldova: Ce spun autoritățile despre acest proces

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", Valentin Crudu a precizat că legislația țării noastre nu prevede noțiunea de homeschooling, astfel că în Codul Educației, învățământul la domiciliu este prezumat într-un singur caz și se realizează pentru copiii care au anumite probleme de sănătate și nu se pot deplasa la școală.

Эксперимент по переходу на электронные книги в средних школах - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2020
Educație
Soluții de învățare în condiții de criză: Îndemnul făcut de Tekwill
Cu toate acestea, autoritățile salută activitatea de acest tip, însă implementarea unui asemenea concept necesită evaluarea tuturoro riscurilor, a precizat Valentin Crudu.

"În acest caz trebuie să fim siguri că acești copii nu vor fi în afara procesului de învățământ, să vedem cât de pregătiți sunt părinții care vor să înlocuiască școala dându-i copilului activități la domiciliu. Este un spectru larg de probleme care trebuie analizate", a subliniat interlocutorul.

De asemenea, Valentin Crudu a specificat că pentru a implementa acest proces, trebuie stabilite anumite modificări în Codul Educației. Homeschooling este un concept nou pentru țara noastră, motiv pentru care există și multe reticiențe în acest sens.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала