Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert: Cine ar putea aduna cele mai multe mandate în Parlament

© Sputnik / Rodion Proca Pavel Midrigan
 Pavel Midrigan - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, care a fost format recent, ar putea obține un număr mai mare de mandate decât PAS. Această părere și-a exprimat-o politologului Pavel Midrigan în studioul Radio Sputnik Moldova.
Expert: Cine ar putea aduna cele mai multe mandate în Parlament

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", analistul politic Pavel Midrigan a declarat că blocul PCRM-PSRM ar putea aduna mai multe mandate decât PAS în viitorul Parlament.

Un element care ar contribui la un număr mai mare de voturi în favoarea acestui bloc ar fi faptul că cetățenii din Republica Moldova cu vârsta de peste 50 de ani sunt mai activi din punct de vedere electoral, decât tinerii.

Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Politică
Ciurea: Pot oare socialiștii și comuniștii să preia puterea în Moldova?
"Vedeți cum participă tinerii la alegeri. La scrutinul prezidențial colacul salvator pentru Maia Sandu a fost diaspora. Acolo unde în mare parte sunt tinerii. La noi, tinerii participă în proporție mai mică de 30 la sută", a precizat Pavel Midrigan.

Un alt factor care ar determina "câștigul" acestui bloc, ar fi faptul că în lista electorală este Vladimir Voronin.

"Oamenii au încredere în acest politician. Și până în prezent sunt cetățeni care afirmă că pe vremea lui Voronin era mai bine", a mai adăugat expertul.

Cu toate acestea, politologul susține că, indiferent de componența viitorului Parlament, sarcinile aleșilor poporului trebuie să coincidă. Prioritate ar trebui să fie securitatea cetățenilor, soluționarea problemelor economice și sociale și asigurarea cu locuri de muncă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала