Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Reabilitarea post-COVID: Sfaturi prețioase de la specialiști

© Sputnik / Mihai CarausInga Pasicinic
Inga Pasicinic - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Ce recomandări au medicii în privința investigațiilor și alimentației persoanelor care au suferit de COVID-19? Subiectul a fost discutat în studioul Radio Sputnik Moldova cu directoarea Centrului Strategii și Politici de Sănătate, Inga Pasecinic.
Reabilitarea post-COVID: Sfaturi prețioase de la specialiști

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", medicul Inga Pasecinic a precizat că pentru pacienții care au trecut prin trista experiență a COVID-ului există diverse recomandări. Acestea însă diferă de la caz la caz și trebuie respectate în funcție de forma de boală de care a suferit persoana.

Bunăoară, cei care au avut o formă ușoară și medie trebuie să ducă un mod sănătăs de viață și o dietă echilibrată.

Boris Gâlcă - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2021
Vaccinul împotriva COVID-19: De ce este importantă imunizarea în masă
"Este important să consume produse alimentare cu un caloraj înalt, dar în cantități mici. Fluxul de vitamine, gimnastica respiratorie, activitate fizică dozată și moderată vor restabili capacitatea pulmonară și vor îmbunătăți esențial starea de sănătate", a precizat medicul.

Inga Pasecinic a remarcat că în cazul pacienților care au făcut forme medii și grave a bolii sunt recomandate investigațiile periodice la medicii specialiști, dar nu mai devreme de 4-6 săptămâni. În acelați timp, aceste persoane ar trebui să continue tratamentul anticuagulant din momentul externării și antiagregant, pe lângă alte medicamente recomandate de specialiști.

Medicul a mai adăugat că fiecare pacient necesită o abordare individuală, iar automedicația este strict interzisă în aceste cazuri.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала