Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spune Lavrov despre propunerea de deconectare a Rusiei de la SWIFT

© Photo : МИД РФ / Trecere la banca de fotografiiСергей Викторович Лавров
Сергей Викторович Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a comentat propunerile de deconectare a Rusiei de sistemul SWIFT.

BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik. Deconectarea de la SWIFT nu va o surpriză pentru Rusia, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, notează RIA Novosti.

Международная платежная система SWIFT - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
"Pedepsirea Moscovei": Ce se va întâmpla după deconectarea Rusiei de la SWIFT

“Sunt convins că guvernul nostru, Banca Centrală, autoritățile financiare vor pregăti posibile soluții în cazul în care va fi întreprinsă o tentativă de a submina capacitățile noastre de a ne asigura un schimb liber în cadrul sistemului multilateral al comerțului mondial”, a subliniat el.

Potrivit lui, nu poate fi exclusă suspendarea funcționării acestui sistem de schimb de informații în Rusia.

“Nu știu ce decizii vor lua statele occidentale, proprietarii SWIFT și ce pârghii, ce metode de presiuni ar putea exercita”, a menționat ministrul.

El a adăugat că acest sistem a permis o perioadă îndelungată deservirea relațiilor economice, interesele economice ale statelor membre ale UE și ale altor state, inclusiv ale Federației Ruse.

“Însă noi înțelegem, de asemenea, că Uniunea Europeană și Occidentul în ansamblu a arătat prin fapte concrete că nu este un partener sigur și ar putea exista situații când vor fi luate niște decizii ilegale pe loc gol”, a spus Lavrov.

SWIFT (Societatea pentru Telecomunicații Financiare Interbancare Mondiale) reprezintă un sistem mondial interbancar, înființat în 1973, care permite realizarea unui schimb de informații și plăți interbancare. O ipotetică deconectare de la acest sistem ar presupune imposibilitatea de a desfășura operațiuni de comerț la nivel internațional.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала