Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cupluri afectate de infertilitate: Care sunt cauzele

© Sputnik / Miroslav RotariValentin Friptu
Valentin Friptu - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Sterilitatea nu este doar o problemă a femeilor: 50 la sută din cazurile de infertilitate în cuplu sunt din cauza bărbaților. Despre acest lucru a declarat doctorul habilitat în medicină și profesorul universitar Valentin Friptu.
Cupluri afectate de infertilitate: Care sunt cauzele
Tot mai multe cupluri întâmpină dificultăți la conceperea unui copil. Modul necorespunzător de viață, stresul, bolile cu transmitere sexuală – sunt printre principalii factori care influențează acest proces.
Deși, în societatea noastră adesea se crede că problema conceperii se regăsește adesea în rândul femeilor, specialiștii susțin că în multe cazuri anume din cauza problemelor de sănătate pe care le are bărbatul, cuplul nu poate avea copii.
Iurie Climașevschi - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2020
Radio
Procedura de fertilizare in vitro, accesibilă femeilor HIV pozitive
"Aici depinde de mai mulți factori: dacă femeia are peste 40 de ani atunci problema poate fi mai mult la ea, în alte cazuri este 50 la 50. Infertilitatea masculină predomină în aceeași măsură precum cea feminină", a precizat Valentin Friptu.
Potrivit specialistului, adesea cuplurile se adresează prea târziu după ajutorul specialistului. Odată ce o familie își propune să conceapă un copil, aceasta trebuie să treacă diverse investigații medicale pentru a se asigura că totul este în regulă.
Valentin Friptu a mai remarcat că în ultima perioadă tot mai multe cupluri întâmpină probleme de fertilitate. Pe an ce trece, în țara noastră se atestă o evoluție negativă în acest sens.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала