Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Ultimele știri și cele mai importante despre alegerile parlamentare anticipate din Moldova, desfășurate pe 11 iulie 2021

Și niponilor li s-a făcut milă de noi - Câți bani ne dau

© Sputnik / Mihail KutuzovДоллары США
Доллары США - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Republica Moldova va primi un împrumut nerambursabil din partea Guvernului Japoniei. Banii vor fi oferiți Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Republica Moldova va primi aproximativ 19 milioane de dolari de la Guvernul Japoniei. Banii sunt oferiți sub formă de împrumut nerambursabil și vor fi cheltuiți pentru dotarea cu echipamente a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Informația a fost făcută publică în cadrul unei ședințe extraordinare de guvern din această dimineață de ministrul interimar de Interne, Pavel Voicu.
Град - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2021
Societate
Perju cere bani de la Guvern pentru a compensa prejudiciile agricultorilor
Acesta a precizat că aprobarea proiectului hotărârii de Guvern cu privire la inițierea negocierilor și aprobării semnării Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind extinderea cooperării economice japoneze, proiectul privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor va fi un mare beneficiu pentru țară și pentru cetățeni. În urma semnării acestui Acord, Republica Moldova va primi de la Japonia un împrumut nerambursabil în valoare de 1,55 miliarde de yeni, echivalentul a 19 milioane de dolari. Banii vor fi distribuiți pentru procurarea echipamentelor de prevenire a incendiilor, iar beneficiar este Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
Potrivit ministrului interimar al Afacerilor Interne, Pavel Voicu banii vor fi cheltuiți pentru dotarea structurilor IGSU cu zece autoscări de diferite capacități, nouă autospeciale de intervenție la incendii, echipamente de descarcerare, precum și pentru instruirea specializată a pompierilor și salvatorilor. 
„Implementarea tratatului nu va implica din partea Republicii Moldova costuri suplimentare pentru asigurarea acțiunilor legate de aspectele normativ, instituțional, organizatoric și nici angajamente financiare”, a declarat Pavel Voicu. 
Acesta a mai specificat că inițierea semnării și aprobării tratatului internațional, care ține de realizarea programelor de dezvoltare economică și socială a țării, asigurarea securității statului și acetățenilor ei, se încadrează în competențele Guvernului demis, întrucât Curtea constituțională a decis că astfel de domenii nu pot fi upuse unor limitări în perioada în care Guvernul rămâne demis. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала