Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova, 1920
Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Cine va fi noul ambasador al Moldovei la Moscova – Iată ce spune Popescu

© Sputnik / Кирилл КаллиниковAmbasada Republicii Moldova la Moscova
Ambasada Republicii Moldova la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Urmăriți-ne pe
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene refuză să anunțe numele persoane care va ocupa funcția de ambasador al Moldovei în Rusia.
CHIȘINĂU, 23 nov - Sputnik. Moldova a trimis la Moscova o solicitare de acreditare pentru un diplomat moldovean pentru a fi acreditat ca ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Anunțul a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune.
Însă, ministrul de Externe a refuzat spună care este numele viitorului ambasador în Rusia, dar a precizat că este un "diplomat cu carieră" și o "persoană respectată".
„Este o persoană foarte respectată, în primul rând în serviciul nostru diplomatic”, a declarat Popescu.
Amintim, Victor Golovatiuc a fost recent rechemat și demis din funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Vladimir Golovatiuc ar fi fost implicat într-un scandal sexual. Acesta este învinuit de o angajată a Ambasadei Republicii Moldova la Moscova de hărțuire sexuală.
Ulterior, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost rechemat pentru consultări și evaluarea activității misiunii diplomatice de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Владимир Головатюк - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Politică
Golovatiuc despre funcția de ambasador în Rusia: Au fost stabilite relații bune
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала