Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce poziție are Putin față de restricțiile nepopulare împotriva COVID-19

© POOL / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ В. Путин
Президент РФ В. Путин - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Urmăriți-ne pe
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a spus ce poziție are Vladimir Putin față de măsurile nepopulare privind combaterea coronavirusului, care sunt propuse spre adoptare în Rusia.
CHIŞINĂU, 25 nov - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, comentând poziția șefului statului privind luarea măsurilor nepopulare în vederea combaterii COVID-19, a remarcat că Vladimir Putin este un adept al echilibrului în luarea deciziilor.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a amintit că atunci când a fost necesar să se acționeze decisiv pentru binele poporului și al țării, liderul rus nu s-a ferit niciodată de responsabilitate și și-a asumat-o. În același timp, el a subliniat că Putin preferă întotdeauna acțiunile bine gândite.
„Dar, în același timp, desigur, trebuie să fim conștienți că avem de-a face cu o situație fără precedent - o pandemie, mortalitate, valuri continue. Și sarcina principală este de a încuraja cetățenii să se vaccineze și revaccineze mai activ; desigur, aceasta dictează necesitatea unui șir de măsuri", a adăugat Peskov, fiind citat de RIA Novosti.
Pe 12 noiembrie, guvernul rus a înaintat Dumei de Stat două proiecte de lege privind utilizarea obligatorie a codurilor QR. Primul document prevede că rușii vor putea vizita evenimente publice, instituții culturale, restaurante și cafenele, precum și magazine nealimentare cu prezentarea fie a unui cod QR privind vaccinarea, fie a unui document care confirmă că o persoană a avut COVID-19 sau o confirmare medicală că vaccinarea este contraindicată.
Potrivit celui de-al doilea document, vor fi necesare coduri QR pentru achiziționarea biletelor de tren și de avion. În același timp, până la 1 februarie va fi în vigoare o perioadă de tranziție, permițând prezentarea unui test PCR negativ.
Săptămâna trecută, președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a declarat că proiectele de lege au fost trimise regiunilor, Camerelor Publice și de Conturi și Consiliului Federației pentru ca acestea să le examineze și să le avizeze.
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала