Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA și-au prezentat strategia națională anticorupție

© AP Photo / Alex BrandonБелый дом
Белый дом  - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Urmăriți-ne pe
Statele Unite au dat publicității strategia națională pentru combaterea corupției.
BUCUREȘTI, 7 dec – Sputnik. Casa Albă a dat publicității luni prima strategie națională de combatere a corupție din istoria SUA, care promite să utilizeze în realizarea ei ajutorul american, acordat altor state.
Strategia pune accentul pe “dimensiunile transnaționale” ale corupției și prevede măsuri suplimentare care ar împiedica utilizarea “sistemelor financiare americane și internaționale pentru ascunderea sau legalizarea veniturilor obținute din corupție”. Strategia cere efectuarea unei revizii a criteriilor de acordare a ajutoarelor interguvernamentale, în scopul transparentizării și responsabilizării beneficiarilor, precum și ridicarea activității anticorupție la nivelul prioritar al diplomației SUA.
„Interacțiunea diplomatică și ajutorul străin, inclusiv în sfera securității au o importanță majoră în eforturile SUA de combatere a corupției. Abordarea în complex a acestor măsuri va spori capacitățile și voința guvernelor partenere de a combatere corupția și de a susține societatea civilă”, se menționează în document.
De asemenea, SUA intenționează “să consolideze arhitectura anticorupție” în cooperare cu partenerii din G7 și G20, să-și intensifice activitatea pentru tragerea la răspundere a persoanelor corupte și curmarea schemelor financiare ilegale, inclusive prin utilizarea pieței de mobiliare pentru ascunderea “veniturilor obținute prin mijloace neoneste”.
În cadrul briefingului, susținut în ajunul publicării strategiei, purtătorul de cuvânt al administrației americane a anunțat că SUA vor anunța săptămâna aceasta nou sancțiuni internaționale împotriva persoanelor care “au participat la acțiuni dăunătoare, care subminează democrația și instituțiile democratice în toată lumea, inclusiv corupția, represiunile, crima organizată și încălcarea drepturilor omului”.
Sancțiunile vor fi prilejuite “summitului pentru democrație”, pe care intenționează să-l desfășoare președintele SUA, Joe Biden, cu participarea delegaților din 110 de țări.
Militari din Moldova și SUA la JCET-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Editorialist
Lichidarea Transnistriei, o prioritate a SUA și NATO
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала