Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: SUA au promis ”să pună pe hârtie” răspunsul privind garanțiile de securitate

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Trecere la banca de fotografiiDrapelele Rusiei și SUA la negocierile de la Geneva
Drapelele Rusiei și SUA la negocierile de la Geneva - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Urmăriți-ne pe
Ministrul rus de Externe Lavrov: SUA au promis ”să pună pe hârtie” răspunsul cu privire la garanțiile de securitate.
CHIȘINĂU, 13 ian – Sputnik. Reprezentanții Washingtonului și secretarul general al NATO au promis că vor răspunde în scris la propunerile Moscovei privind garanțiile de securitate, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, informează RIA Novosti.
”Americanii ne-au promis că se vor strădui, dar noi le-am spus că trebuie să se străduiască foarte tare, să vină cu propunerile lor de răspuns săptămâna viitoare. Stoltenberg, secretarul general al NATO, s-a oferit și el, în numele Alianței Nord-Atlantice, să-și aștearnă reacția pe hârtie. Consider că va veni și aceasta în aproximativ o săptămână, după care îi vom raporta împreună cu ministrul Apărării președintelui”, a spus Lavrov într-o emisiune la ”Pervîi canal”.
El a menționat că negocierile care au avut loc la Geneva și Bruxelles, unde s-au desfășurat consultări între Rusia și Statele Unite și ședința Consiliului Rusia-NATO, au fost concrete, la subiect.
„Poziția Occidentului este destul de dură, arogantă chiar, fără cedări, dar a fost totuși prezentată cu calm, în cheie pragmatică, ceea ce ne permite să contăm pe perspectiva că negocierile care au avut loc vor fi conștientizate la Washington”, a mai spus șeful diplomației ruse.
Potrivit acestuia, partea rusă și-a exprimat poziția cu nu mai ă fermitate, având acele argumente pe care Occidentul nu le are.
Ședința Consiliului Rusia - NATO la Bruxelles - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Rusia
Comportamentul NATO amenință securitatea europeană – MAE rus
În ajun, la Bruxelles s-a desfășurat ședința Consiliului Rusia - NATO, înainte de a aceasta, luni, la Geneva au avut loc negocieri bilaterale între delegațiile Rusiei și SUA. Astăzi, consultările continuă la Viena în cadrul ședinței Consiliului Permanent al OSCE.
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала