19:17 02 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.25
  • USD17.18
  • RUB0.24
  • RON3.98
  • UAH0.64
Agricultură
Sa primesc un link scurt
94 0 0

După ce lista exportatorilor moldoveni de fructe și legume a fost extinsă de partea rusă, în total, peste 330 de companii din Republica Moldova au posibilitatea să exporte în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Lista exportatorilor moldoveni de fructe și legume în Federația Rusă a fost extinsă cu încă 205 companii, fapt confirmat de Serviciul Federal rus de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară pe 29 ianuarie.

În total, acum avem 334 de companii ce au posibilitatea să exporte în Federația Rusă produse de origine vegetală, a declarat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, într-o conferiță de presă susținută joi, 30 ianuarie.

Produsele moldovenești de origine vegetală ce vor fi exportate în Federația Rusă trebuie să corespundă normelor fitosanitare ale Uniunii Euroasiatice. Loturile de fructe și legume destinate exportului pe piața rusă vor fi însoțite obligatoriu de certificatul fitosanitar eliberat de ANSA.

Lista celor 205 companii care au obținut suplimentar dreptul de a exporta produse de origine vegetală în Federația Rusă a fost publicată astăzi pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA).

Ministrul Ion Perju a menționat că cele 205 companii au fost acceptate pentru export după ce, în perioada 12-24 august 2019, experți fitosanitari ruși au vizitat numeroase întreprinderi moldovenești, pentru a verifica respectarea lanțului logistic la livrarea produselor moldovenești în Federația Rusă.

Tematic

Expoziția ”Fabricat în Moldova - 2020”, în imagini
Merele și strugurii moldovenești: Producătorii dau faliment, dacă nu le vând în Rusia
De ce Moldova nu exportă ouă și carne în UE: Ce face Guvernul și ce cred experții
Tagurile:
Legume, Fructe, RUSIA, export


Știrile Zilei