02:34 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Agricultură
Sa primesc un link scurt
114 0 0

Cum va depăși sectorului agricol și alimentar din Republica Moldova efectele negative ale pandemiei COVID-19 și ale secetei? Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a discutat pe această temă cu reprezentantul la Chișinău al Organizației pentru Alimentație și Agricultură.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Eforturile comune de soluționare a provocărilor actuale din agricultură, ca urmare și a problemelor cauzate de pandemia COVID-19 și de secetă, a constituit subiectul unei discuții dintre ministrul Agriculturii, Ion Perju, și reprezentantul Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), Raimund Jehle.

Interlocutorii au discutat on-line luni, 4 mai, despre necesitățile actuale ale sectorului agricol și alimentar din Republica Moldova, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii.

Subiectul de bază al discuției dintre Ion Perju și Raimund Jehle a vizat impactul social și economic al secetei și crizei provocate de pandemia de COVID-19 asupra agriculturii, alimentației și nivelului de trai al populației din Republica Moldova, în special din mediul rural.

FAO a anunțat că-i va acorda asistență Republicii Moldova, inclusiv în monitorizarea și analiza consecințelor COVID-19 în agricultură și alimentație, mobilizarea resurselor necesare pentru depășirea acestora.

FAO este dispusă să ajute și la estimarea efectelor lipsei de precipitații asupra recoltei cerealelor de toamnă și a problemelor din sezonul actual de plantare. Conform prognozelor, din cauza secetei, roada de cereale ar putea fi compromisă în proporție de 40-50%.

Dialogul a inclus un schimb de păreri despre situația dificilă a fermierilor moldoveni mici, care, din cauza perturbărilor în comerț și consum, întâmpină probleme la comercializarea produselor. Din același motiv, are de suferit inclusiv sectorul vitivinicol, de importanță strategică pentru țara noastră.

La final de dialog, părțile au decis organizarea unei videoconferințe, sub patronajul FAO, cu miniștrii agriculturii din țările vecine, pentru a discuta și analiza în comun acțiunile necesare pentru menținerea unui nivel adecvat al securității alimentare în regiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

„Franzeluța” activează 24 de ore din 24, dar o parte dintre angajați stau acasă
Cum pot fi reabilitate sistemele de irigare: Metoda recomandată de Guvern
Câtă carne au în stocuri procesatorii din Moldova: Ce se va întâmpla cu prețurile
Tagurile:
seceta, COVID-19, agricultură


Știrile Zilei