23:15 12 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (54)
76 0 0

Miniștrii, președinții și vicepreședinții de raioane, primarii și viceprimarii, conducătorii autorităților publice centrale, dar și alți funcționari care candidează la funcția de deputat, trebuie să-și suspendeze activitatea pe perioada campaniei electorale.

CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a precizat că funcționarii publici care candidează pentru fotoliul de deputat sunt nevoiți să-și suspendeze activitatea pe perioada campaniei electorale.

Astfel, din momentul înregistrării în calitate de concurent electoral, persoanele care dețin funcția de: viceprim-ministru, ministru și membru din oficiu al Guvernului, conducător al autorității publice centrale, președinte și vicepreședinte de raion, primar și viceprimar, pretor și vicepretor, își vor suspenda activitatea.

CEC a mai menționat că termenul de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova expiră pe 11 iunie curent.

Precizăm că vineri, 21 mai, membrii Comisiei Electorale Centrale din Moldova au înregistrat primii șase concurenți la alegerile parlamentare anticipate, care sunt programate pentru 11 iulie. Este vorba despre: 

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 102 candidați
Partidul Acasă Construim Europa (PACE) - 70 de candidați
Partidului Acțiunii Comune „Congresul Civic” - 101 candidați
Bloc electoral „Renato Usatîi” - 103 candidați
Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) - 102 candidați
Partidul „Șor” - 101 candidați.

Vineri, 14 mai, s-a dat startul înscrierii în cursă a candidaților. Amintim că toți candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral din 11 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (54)
Tagurile:
alegeri parlamentare anticipate, suspendare din funcție, candidați electorali, CEC

Știrile Zilei