14:15 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (58)
38 0 0

La alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, în toate secțiile de votare, se vor respecta în mod obligatoriu măsurile de control și protecție împotriva COVID-19. Asta a decis Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat, în ședința de azi, instrucțiunea privind modalitatea de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate, având în vedere situația pandemică. Astfel, CEC va va ține cont de mai multe recomandări care vizează subiecții electorali: alegători, funcționari electorali, concurenți electorali și alți actori implicați. 

În toate secțiile de votare trebuie să fie afișate în locuri vizibile materiale informative care promovează respectarea regulilor de igienă a mâinilor și a căilor respiratorii, alegătorii trebuie să țină cont de respectarea distanței fizice între persoane și vor putea să intre la urna de vot doar cu masca de protecție pe față. De asemenea, la intrarea în secția de votare, oamenii vor trece termometria, iar în locuri vizibile și accesibile pentru alegători vor fi plasate dozatoarele cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool. Alegătorii mai sunt îndemnați să vină cu pixurile personale la scrutin.

Într-un capitol aparte, membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a precizat care sunt normele de desfășurare a campaniei electorale, în cazul organizării evenimentelor, întrunirilor sau a altor acțiuni ce presupun prezența fizică a participanților.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (58)

Tematic

Ce crede Dumitru Diacov despre crearea blocului PSRM-PCRM și șansele în alegeri
Maia Sandu, despre partidele finanțate în alegeri de crima organizată
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, alegeri

Știrile Zilei