09:25 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Sa primesc un link scurt
71 0 0

În ziua alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, pentru alegătorii din stânga Nistrului vor fi deschise 44 de secții de votare. Decizia a fost luată de membrii Comisiei Electorale.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Electorale Centrale, membrii CEC au decis că în ziua alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, pentru alegătorii din stânga Nistrului cu drept de vot, vor fi deschise 44 de secții de votare, cu două secții de votare mai multe decât la scrutinul prezidențial.

"258 472 de alegători din stânga Nistrului sunt cu drept de vot la alegerile parlamentare anticipate. A fost mărit numărul secțiilor cu două secții de votare acum, căci s-a adăugat încă o localitate, a fost un demers din partea unui primar. Anterior, erau cozi și fluidizarea era complicată. CEC face apel la observatorii internaționali să monitorizeze modul în care se va desfășura scrutinul", au declarat membrii CEC.

Până acum, CEC a înregistrat 14 concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Este vorba despre Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, PDM, Platforma Demnitate și Adevăr, Partidului Politic „Democrația Acasă”, Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, Partidul Politic ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR, Partidul Politic „NOI”.

De asemenea, alte trei dosare se află în proces de examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce crede Dumitru Diacov despre crearea blocului PSRM-PCRM și șansele în alegeri
Maia Sandu, despre partidele finanțate în alegeri de crima organizată
Tagurile:
decizii, CEC

Știrile Zilei