14:13 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (58)
147 0 0

Președintele țării, Maia Sandu, a comentat decizia Comisiei Electorale Centrale, cu privire la numărul secțiilor de votare care vor fi deschise peste hotarele țării. Sandu se arată nemulțumită că vor fi organizate 139 de secții, cum a fost și la scrutinul prezidențial.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Într-o postare pe Facebook, președintele Maia Sandu a scris că decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale de a se opune deschiderii a suficiente secții de vot în diasporă este o batjocură față de sutele de mii de cetățeni care vor să voteze și o încălcare sfidătoare a legii.

"Cozile din alegerile prezidențiale, insuficiența buletinelor de vot, numărul mare de înregistrări prealabile au arătat clar necesitatea creșterii numărului secțiilor de vot peste hotare. Somez CEC să-și revadă imediat decizia - să respecte legea și să asigure dreptul la vot", a scris Sandu. 

În ziua alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, pentru diasporă vor fi deschise 139 de secții de votare. De precizat că membrii Comisiei Electorale Centrală au discutat mai multe ore despre subiectul privind deschiderea secțiilor de votare ce urmează să fie deschise peste hotare. Deși proiectul inițial prevedea amenajarea a 162 de secții, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a propus revenirea la numărul de 139, așa cum a fost și la prezidențialele din 2020. Acest lucru a iscat discuții aprinse, mai ales că anterior și Ministerul de Externe a propus să fie organizate peste 190 de secții de votare în străinătate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (58)

Tematic

Ce crede Dumitru Diacov despre crearea blocului PSRM-PCRM și șansele în alegeri
Maia Sandu, despre partidele finanțate în alegeri de crima organizată
Tagurile:
Alegeri parlamentare, parlamentare, alegeri, Maia Sandu

Știrile Zilei