21:15 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Sa primesc un link scurt
40 0 0

Comisia Electorală Centrală a înregistrat, în cadrul ședinței de luni, doi concurenți electorali pentru scrutinul din 11 iulie. Este vorba despre Partidul Verde Ecologist și Partidul Legii și Dreptății.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Partidul Verde Ecologist are înscriși pe listă 65 candidați, iar Partidul Legii şi Dreptății - 56. De asemenea, au fost înregistrate simbolurile electorale ale concurenților electorali pentru imprimarea în buletinul de vot și au fost confirmați reprezentanții cu drept de vot consultativ la CEC, pe durata campaniei electorale, și persoanele responsabile de finanţe (trezorieri).

Până în prezent, CEC a înregistrat 16 concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Este vorba despre Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, PDM, Platforma Demnitate și Adevăr, Partidului Politic „Democrația Acasă”, Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, Partidul Politic ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR, Partidul Politic „NOI”.

De asemenea, alte trei dosare se află în proces de examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie. 

În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce crede Dumitru Diacov despre crearea blocului PSRM-PCRM și șansele în alegeri
Maia Sandu, despre partidele finanțate în alegeri de crima organizată
Tagurile:
scrutin parlamentar, scrutin electoral, alegeri

Știrile Zilei