06:47 20 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.34
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.62
Alegeri prezidențiale în Moldova 2020
Sa primesc un link scurt
Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova - 2020 (338)
261 0 0

Președintele Republicii Moldova, Igor dodon, a făcut un pronostic al evoluției relațiilor țării noastre cu partenerii externi după alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

CHIȘINĂU, 9 oct - Sputnik. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii "Igor Dodon răspunde" că dacă el va învinge în alegerile din 1 noiembrie 2020 atunci Republica Moldova va menține relații echilibrate atât cu vestul, câr și cu estul; atât cu Rusia, cât și cu Uniunea Europeană.

"Dacă în funcția de președinte va fi ale actualul președinte, atunci eu cred că noi vom păstra relațiile noastre atât cu estul, cât și cu vestul. Și cu Rusia, și cu Uniunea Europeană", a declarat șeful statului.

Dodons pune că, dacă în fruntea statului cineva dintre contracandidații săi, atunci Republica Moldova ar putea să revină la "o politică agresivă antirusească". Deși n-a dat nume, șeful statului a lăsat să se înțeleagă că se referă la contracandidatul său Maia Sandu, care arte cele mai mare șanse să ajungă în turul doi, alături de Dodon, la alegerile din 1 noiembrie.

"Dacă va învinge un alt candidat, eu nu sunt sigur că vom avea această politică externă echilibrată. Mă tem că, cel mai probabil, vom reveni la o politică agresivă antirusească care am mai avut atunci când la putere era unii candidați care acum aspiră să devină președinte", a declarat Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova - 2020 (338)
Tagurile:
internaționale, relații internaționale, Relații externe, MOLDOVA, Rusia, Dodon

Știrile Zilei