05:34 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Caricaturi

De ce sunt moldovenii slabi și săraci – răspunsul pare a fi la suprafață

Caricaturi
Sa primesc un link scurt
932 0 0

De ce moldovenii sunt considerați printre cei mai slabi din lume: vă prezentăm o viziune ironică a pictorului Sputnik în această chestiune.

Slabi și săraci

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății a publicat lista țărilor în care oamenii suferă cel mai mult de obezitate (au fost studiate 53 de țări). Potrivit studiului, populația de la noi este afectată de această problemă într-o măsură mult mai mică decât în alte țări ale lumii.

Astfel, la acest capitol Moldova este pe locul doi în Europa, cu 18,9% din populație afectată de obezitate. Situația este mai bună doar în Bosnia și Herțegovina.

Cei mai mulți oameni pentru care nu există problema surplusului de greutate locuiesc în Asia. Țara în care trăiesc cei mai mulți oameni cu kilograme în plus este Turcia – 32,1%, urmată de Malta – 28,9%. Din Top trei mai face parte Marea Britanie, unde suferă de obezitate 27,8% din populație.

Anterior, Fondul Monetar Internațional a elaborat un clasament al celor mai sărace țări din Europa conform situației din 2018.

Astfel, potrivit FMI, cea mai săracă țară din Europa este Moldova. Doar un pic mai bogate sunt Ucraina, Armenia și Georgia.

Anterior, Biroul Național de Statistică a anunțat care au fost veniturile medii ale moldovenilor în 2018.

Potrivit BNS, în 2018 veniturile disponibile ale populației au constituit în medie pe lună pentru o persoană 2383,1 lei, ceea ce este cu 6,2% mai mult decât în 2017.

În expresie reală, veniturile s-au majorat cu 3,1%. Ca și până acum, cea mai mare parte a veniturilor moldovenilor se duce pe mâncare (peste 40%).

Tematic

Incredibil: Câți ani trebuie să muncească un moldovean cu venituri medii pentru o locuință
Locuințe mai ieftine în Moldova pentru familiile cu venituri mici - detalii
Tagurile:
de ce, saraci, slabi, moldoveni


Știrile Zilei