00:09 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Михай Волонтир, народный артист СССР, во время репетиции спектакля

Boris Galkin: filmele cu Volontir ne vor învăța să trăim cu adevărat

© Sputnik / Владимир Родионов
Cultură
Sa primesc un link scurt
Moldova îşi ia rămas bun de la marele actor Mihai Volontir (21)
4511

Artistul emerit din Rusia, Boris Galkin, a recunoscut că îl admira pe Mihai Volontir, dar niciodată nu i-a spus acest lucru.

 

CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. În Moldova, în noaptea de luni spre marți, a decedat Mihai Volontir, artist al Poporului din URSS. Marele actor de teatru şi cinema a împlinit la 9 martie vârsta de 81 de ani. Până la sfârşitul vieţii, a visat să realizeze filmul "Hoinarul" după propriul scenariu, dar aşa şi nu a reuşit să găsească banii necesari pentru asta. Artistul era dispus să monteze şi spectacole, dar problemele de sănătate nu i-au permis să se dedice muncii îndrăgite, informează Sputnik Uzbekistan.

Cele mai profunde sentimente de durere și compasiune pentru prietenii şi apropiații lui Mihai Volontir a exprimat Boris Galkin, actor, regizor, artist al Poporului din Rusia, care a jucat alături de el în filmul ”În zona de atenţie specială”.

Un fiu devotat poporului moldovenesc

O mare durere și un sentiment de irecuperabilă pierdere, după cum a spus cu tristețe actorul, trăiește azi poporul moldovenesc.

”Mihai Ermolaevici era interesant pentru toată lumea și pentru fiecare naționalitate, dar el simțea, înțelegea, iubea în mod deosebit poporul moldovenesc. Pot să vă spun sincer acest lucru și sunt alături de întregul popor moldovenesc, care a pierdut un fiu adevărat. Sincer, devotat, iubitor, mărinimos…”, a spus Galkin. Nimeni, potrivit actorului rus, nu cunoștea cultura și particularitățile naționale ale poporului moldovenesc așa cum le cunoștea el. În orice rol, oriunde ar fi jucat, Mihai Volontir rămânea întotdeauna cu inima alături de pământul moldovenesc.

El a devenit un exemplu pentru fiecare

El, potrivit lui Galinik, a simţit cu inima în istoria țării sale. În Rusia poate la fel a fost Vasilii Șukșin și Serghei BondarciuK, iar în Moldova – Mihal Volontir. Tema vieții și creației sale, uimitor de profundă şi impresionantă, a devenit un bun al fiecăruia și al tuturor.

Erou al timpurilor noastre

Actorul a recunoscut că de fapt îl admira pe Volontir, dar niciodată nu i-a spus acest lucru. Boris Galkin își amintește despre Mihai Volontir ca despre un om care își cunoștea la perfecție munca și avea o atitudine meticuloasă față de tot ce făcea. Boris Galkin a recunoscut că este nespus de fericit și recunoscător sorții pentru că i-a oferit posibilitatea să-l cunoască, să-l îndrăgească și să-și amintească pe Mihai Volontir.

Mihail Ermolaevici ne învață să trăim cu adevărat

Actorul deja a devenit un exemplu pentru mai multe generații. Iar nouă, generației noi, Boris Galkin ne-a urat din suflet să privim mai des filmele cu Mihai Volontir.

”El ne va învăța să iubim, el ne va învăța ce este binele și ne va învăța să trăim cu adevărat. Fără prostii, fără rătăciri. El știa să facă acest lucru: cu răbdare, cu demnitate, sincer și profund… ” a adăugat Boris Galkin.

Mihai Volontir s-a născut în 1934, în satul moldovenesc Glinjeni și până la sfârșitul vieții a locuit în Moldova. Actorul a devenit cunoscut publicului mai ales prin rolurile din filmele ”Țiganul” și ”Întoarcerea lui Budulai”, ”În zona de atenţie specială” şi altele.

 

 

 

Тема:
Moldova îşi ia rămas bun de la marele actor Mihai Volontir (21)

Tematic

Medic: Mihai Volontir a fost conștient înainte de moarte
O stradă din Chişinău ar putea purta numele lui Mihai Volontir
A plecat un simbol al școlii de actorie națională - Mihai Volontir
Conducerea ţării, îndurerată de moartea actorului Mihai Volontir.
Mihai Volontir va fi înmormântat la 17 septembrie
Tagurile:
teatru film, ator, Boris Galkin, Mihai Volontir, decedat
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei