18:43 23 Februarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
Михай Волонтир и Александр Лазарев, Mihai Volontir

Filmele cu Mihai Volontir vor fi demonstrate la festivalul ”Întâlnire cu Rusia”

© Sputnik/ РИА Новости
Cultură
Sa primesc un link scurt
5120

Câteva filme în care s-a produs actorul Mihai Volontir vor fi demonstrate la festivalul ”Întâlnire cu Rusia”. Organizatorul acțiunii este Centrul de Producţie ”Arta promovării filmului”.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. La festivalul ”Întâlnire cu Rusia„ spectatorii vor putea viziona filme cu participarea lui Mihai Volontir. Acestea vor fi demonstrate în ziua de 13 octombrie, la Chișinău.

Între 10 şi 14 octombrie curent, la Chișinău va avea loc cel de-al treilea festival ”Întâlnire cu Rusia”. Organizatorul acțiunii este Centrul de Producţie ”Arta promovării filmului”. Proiecţia filmelor va avea loc la Chișinău, Comrat, Cahul și Orhei. Spectatorilor moldoveni le vor fi propuse spre vizionare cele mai noi producţii cinematografice, artistice şi documentare.

”Anul acesta, în septembrie, a plecat din viață un mare actor moldovean și sovietic, Mihai Volontir. Toată Moldova este îndurerată, alături de rudele actorului. Rusia a împărtășit cu Moldova această durere, pentru că și ea l-a iubit, la fel de mult, pe genialul artist ”, a declarat pentru Sputnik Irina Ivancenko, secretarul de presă al festivalului.

Potrivit ei”, ”în mod tradițional, în cadrul festivalului ”Întâlnire cu Rusia” au loc şi proiecţii ale  celor mai bne pelicule produse la Moldova-film”.

”În acest an, în program sunt incluse filme cu participarea actorului moldovean. Acesta e un tribut adus talentului artistului”, a remarcat Ivancenko.

La 13 octombrie, la cinematograful ”Odeon” vor fi demonstrate câteva pelicule în care s-a produs Mihai Volontir: ”Bărbații încărunțesc devreme” (1976), ”Moldova-film”, ”Acest dulce cuvânt, libertate” (1972, ”Mosfilm”) etc.

Apropo, în 2014, festivalul a marcat jubileul filmului ”Dimitrie Cantemir”. În această peliculă Mihai Volontir a jucat rolul principal. Dar, spre regret, din cauza bolii, artistul nu a putut ieși în fața publicului care a venit să se bucure de acest film”, a adăugat Ivancenko.

Partenerul informațional principal al festivalului este agenția de știri și radio Sputnik Moldova.

 

Tematic

Dmitri Medvedev a transmis condoleanțe familiei lui Mihai Volontir
La Moscova ar putea fi înălţat un monument al actorului Mihai Volontir
A decedat actorul Mihai Volontir
Tagurile:
Irina Ivancenko, Întâlnire cu Rusia, festival cinematografic, Mihai Volontir, participare, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei