14:46 15 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.88
  • RUB0.24
  • RON4.34
  • UAH0.64
Cultură
Sa primesc un link scurt
141530

Ele au fost ca niște adevărați idoli pentru una sau chiar mai multe generații. Și un exemplu demn de urmat pentru multe femei din Moldova, iar în unele cazuri și pentru cele din alte republici ale fostei URSS. Este vorba despre moldovencele noastre celebre.

CHIȘINĂU, 23 sept — Sputnik. După ce ştirea că moldovencele s-au situat pe locul trei în topul celor mai frumoase femei din lume a făcut înconjurul lumii, corespondentul Sputnik a decis să le reamintească cititorilor numele acelor femei din Moldova care au proslăvit țara și poporul lor la nivel mondial.

Xenia Deli

Vom începe cu cel mai accesibil gen: arta modelingului. Născută în Basarabia, amatoare de a-și demonstra pe rețelele de socializare piesele vestimentare scumpe sau colecţia de încălţări recent procurate, proaspăta soție a unui magnat egiptean, Xenia Deli este și protagonista unor videoclipuri cu Justin Bieber, Calvin Harris și Roma Stein.

Xenia Deli, despre bijuteriile pe care le poartă mereu și despre videoclip>>>

Xenia Deli
Xenia Deli

Leanca Grâu

Fiica renumitului actor moldovean Gheorghe Grâu, ea însăși este actriță și model. A intrat pe platourile de filmare de la vârsta de patru ani. Se consideră actriță rusă, dar nu-și uită rădăcinile. A jucat în filmele „Reîntoarcerea mușchetarilor", „Popsa", „Copiilor de până la 16 anii…" și altele.

Leanca Grâu
© Sputnik / ВИТАЛИЙ БЕЛОУСОВ
Leanca Grâu

Svetlana Toma

Muza genialului Emil Loteanu, renumita țigancă Rada din filmul „O șatră urcă la cer". A devenit celebră atât ca artistă a cinematografiei romantice moldovenești, cât și prin cele mai diverse distribuții din mai multe filme semnate de regizori sovietici și ruși. S-a produs în filmele „Lăutarii", „Anna Pavlova", „Cuvioasa Marta", „Blânda și tandra mea fiară" și în multe altele. Periodic, vine la Chișinău ca participantă la evenimentele culturale internaționale.

Actrița Svetlana Toma
© Sputnik / И. КИБЗИЙ
Actrița Svetlana Toma

Sofia Rotaru

Artistă a Poporului din URSS, Artistă a Poporului din RSSM, una dintre cele mai bine remunerate interprete din fosta Uniune Sovietică și care nici până în prezent nu şi-a pierdut popularitatea. S-a născut în regiunea Cernăuți și a frecventat o școală moldovenească. Este prima dintre cunoscutele interprete de estradă sovietice care a recurs la recitativ și a început să utilizeze ritmurile computerizate în aranjamentul muzical al pieselor. Are la activ zeci de albume, singl-uri, decorații și titluri. Iar poetul Andrei Voznesenski i-a dedicat Sofiei Rotaru poezia „Golos" („Vocea").

Nepoata interpretei Sofia Rotaru, în poze provocatoare pe plajă>>>

Sofia Rotaru
© Sputnik / АЛЕКСАНДР МАКАРОВ
Sofia Rotaru

Lilia Amarfii

S-a născut la Orhei. Cântăreață sovietică și rusă de operă, solistă a Teatrului de Operă din Moscova, Artistă a Poporului din Rusia. A fost solistă în ansamblul moldovenesc „Codru", a făcut parte din formații de estradă, a interpretat jazz. A absolvit Institutul de Artă Teatrală din Moscova, iar din 1972 a făcut parte din trupa Teatrului de Operă din Moscova. În 1985 și-a fondat propriul colectiv organizând numeroase turnee prin Rusia și peste hotarele acesteia. A decedat la Moscova în 2010.

Лилия Амарфий
© Sputnik / РИА НОВОСТИ
Лилия Амарфий

Tematic

Niciodată până acum. În PMAN au defilat femeile
Imagini fierbinți cu cea mai sexy femeie din Moldova
Tagurile:
estradă, operă, actriță de film, interpretă, moldovence celebre, Leanca Grâu, Svetlana Toma, Lilia Amarfii, Sofia Rotaru, Xenia Deli

Știrile Zilei