15:13 26 Martie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.27
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.64
Membrii formației „DoReDos” Marina Djundiet, Eugeniu Andrianov și Sergiu Mîță

Trupa „DoReDos”, laureată a concursului „Melodia Anului” de la Moscova

© Sputnik / Yana Zaharova
Cultură
Sa primesc un link scurt
96 0 0

În sala „Olimpică” a avut loc festivitatea de premiere în cadrul concursului muzical „Melodia Anului”; alături de vedetele din Rusia, printre premiați se numără și trupa „DoReDos” din Moldova.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Formația „DoReDos”, care a reprezentat Moldova la concursul internațional de interpretare „Eurovision-2018”, clasându-se pe locul zece, s-a învrednicit de data aceasta de diploma concursului „Melodia Anului”, care s-a desfășurat la Moscova.

Apropo, cântecul „My lucky day”, care a fost interpretat de această formație la „Eurovision-2018”, a fost scris de artistul poporului din Rusia și Republica Moldova Filipp Kirkorov, care a devenit mentorul artiștilor moldoveni pe piața rusească a showbizului.

„DoReDos” a apărut în septembrie 2011, fiind constituită din trei vocaliști: Marina Djundiet, Eugeniu Andrianov și Sergiu Mîță, toți originari din Râbnița. Acolo s-au cunoscut și au decis să-și creeze propria trupă muzicală. Ulterior, cei trei s-au mutat la Chișinău, unde au absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

În anul 2013 solistul Eugeniu Andrianov a câștigat premiul doi la festivalul „Slavianski Bazar” de la Vitebsk. În anul următor, 2014, „DoReDos” a participat la concursul internațional de muzică ușoară din România, de unde s-au întors învingători. În anii 2015 – 2016 s-au calificat în finala națională a concursului „Eurovision”, pe care în 2018 l-au câștigat.

Totodată, „DoReDos” a participat în finala show-ului televizat „X-Factor” din România, iar în 2017 au cucerit marele premiu al concursului „Novaia Volna”.

 

Tematic

DoReDoS a revenit în Moldova: Primele declarații după Eurovision
Interviu exclusiv cu membrii formației DoReDoS: află ce s-a întâmplat în culise
Tagurile:
Moscova, concursul, laureat
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei