18:19 20 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.34
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.62
Cultură
Sa primesc un link scurt
332 0 0

În acest an, compozitorul moldovean Eugen Doga, în afară de muzică, a scris și cărți.

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Un concert în Nijni Novgorod, o carte la București, iar sărbătorile de iarnă - la Chișinău. Acestea ar fi pe scurt rezultatele din anul precedent ale compozitorului Eugen Doga. Despre aceste lucruri el a discutat cu Corespondentul Sputnik Moldova.

”Prefer să sărbătoresc împreună cu familia, deja pe 25 decembrie zbor în Chișinău, la soție. Am renunțat demult la întâlnirile gălăgioase de Revelion, pentru mine acesta este o sărbătoare de familie. Bineînțeles, de Revelion vom avea oaspeți sau vom merge noi în ospeție, cu toate că eu ies rar din casă”, a declarat Doga.

Compozitorul a subliniat că viața lui în Rusia și în Moldova este complementară, iar anul care a trecut a fost unul bogat în evenimente și succese personale. Totodată el ne-a mai mărturisit că anul viitor va fi publicată o colecție de nuvele.

”O mulțime de lucruri interesante s-au acumulat de-a lungul vieții, despre care am reflectat și toate le-am pus pe hârtie - pentru a-mi elibera memoria și să mă împărtășesc cu lucrurile cu tâlc. Apropo și pentru mine", a declarat Doga.

Versiunea integrală a interviului va fi publicat pe pagina Sputnik Moldova, pe data de 30 decembrie.

Tematic

Eugen Doga, felicitat în mod original cu ocazia zilei de naștere
Iată ce le-a făcut, fără ca să știe, compozitorul Doga pasagerilor din Otopeni – Video
Tagurile:
Eugen Doga

Știrile Zilei