00:19 20 August 2019
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.55
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.70
Studioul de film ”Buciumul”

1 Aprilie: Ziua Umorului, fără marii umoriști – cine își mai amintește de ei

© Photo: Facebook / Buciumul
Cultură
Sa primesc un link scurt
Sergiu Praporșcic
1 aprilie - Ziua păcălelilor (6)
67730

Astăzi este 1 Aprilie, Ziua Păcălelilor, când toată lumea face glume, farse, unele mai reușite, altele mai puțin, după mintea fiecărui în parte. Dar 1 aprilie este și un prilej de a ne aminti și de marii umoriști pe care i-a avut Republica Moldova și care astăzi nu mai sunt cu noi.

CHIȘINĂU, 1 aprilie — Sputnik, Sergiu Praporșcic. Mai ales că astăzi este și ziua de naștere unui dintre ei: regizorul și umoristul Tudor Tătaru, care s-a născut în data de 1 aprilie 1957, în satul Pojăreni și a trecut la Domnul pe 27 martie 2013.

Cine își mai amintește, în data de 1 aprilie, an de an, Tudor Tătaru marca la Buciumul ziua lui de naștere și ziua umorului. După 2013, fiica lui, Viorica Tătaru a organizat Festivalul de Satiră și Umor în satul de baștină a umoristului, cu sprijinul sătenilor din Pojăreni și al Direcției Cultură Ialoveni.

Viorica Tătaru, fiica lui Tudor Tătaru, spune, într-o postare pe Facebook, că Festivalul de Satiră și Umor "Dănilă Prepeleac" va lua o pauză în acest an.

”Uneori, noi toți avem nevoie de pauze: să reflectăm, să visăm, să ne amintim...ca mai apoi să revenim în forță”.

Și pentru că am vorbit aici de marii umoriști din Republica Moldova care au plecat dintre noi, cred că trebuie să-l pomenim aici și pe Gheorghe Pârlea, care s-a născut în data de 6 mai 1944, în Vărăncău, România și a decedat în data de 4 februarie 2017, la Chișinău. Dar și pe Pavel Bechet, care s-a născut în 5 iulie 1957, la Vadul-Leca, raionul Telenești și a decedat pe 8 iulie 2002.

Dumnezeu să-i odihnească cu pace.

Тема:
1 aprilie - Ziua păcălelilor (6)

Tematic

De ce 1 aprilie e Ziua păcălelilor? Semnificaţii oculte
1 Aprilie: Mai bine murim de RÂS, decât să pierim de foame
Tagurile:
Ziua umorului, 1 aprilie, umoristi


Știrile Zilei