01:59 15 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.10
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
Cultură
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (216)
100 0 0

Republica Moldova aderă la Acordul de colaborare între statele-membre ale CSI în domeniul luptei împotriva furtului de valori culturale și asigurarea restituirii lor.

CHIȘINĂU, 12 iul – Sputnik. Republica Moldova aderă la Acordul de colaborare între statele-membre ale Comunității Statelor Independente (CSI) în domeniul luptei împotriva furtului de valori culturale și asigurarea restituirii lor. Parlamentul, cu votul a 74 de deputați, a ratificat astăzi Acordul de colaborare între statele-membre ale CSI.

Documentul a fost aprobat cu o singură rezervă din partea țării noastre. Republica Moldova se va abține de la executarea obligațiilor menționate în alineatul a) și b) al articolului 3, precum și cele referitoare la adoptarea măsurilor coordonate pentru lupta împotriva furtului valorilor culturale și asigurarea căutării și restituirii lor (alineatul d) al articolului 3).

”Implementarea prevederilor Acordului va contribui la creșterea eficienței în lupta împotriva furtului valorilor culturale, ținând cont de faptul că fenomenul respectiv a dobândit un caracter transnațional”, a declarat președintele comisiei politică externă și integrare europeană, Iurie Reniță.

Guvernul va întreprinde măsurile necesare pentru realizarea prevederilor Acordului.

Acordul de colaborare între statele-membre ale Comunității Statelor Independente în domeniul luptei împotriva furtului de valori culturale și asigurarea restituirii lor a fost semnat la Dușanbe, Tadjikistan, la 5 octombrie 2007, de către Armenia, Belarus, Kazahstan, Kirghizia, Federația Rusă, Tadjikistan, Uzbekistan, Ucraina.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (216)

Tematic

Tablourile furate la Verona au fost găsite la frontiera moldo-ucraineană
Moldovenii care au jefuit Muzeul din Verona au fost condamnaţi
Tagurile:
CSI, Moldova


Știrile Zilei