02:28 13 August 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD16.61
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Cultură
Sa primesc un link scurt
41 0 0

Șeful statului Igor Dodon s-a întâlnit astăzi cu noul director al casei-muzeu „Aleksand Pușkin” din Chișinău Vadim Drelinschi. Iată despre ce au discutat cei doi.

CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. Restaurarea casei-muzeu „Alexandr Pușkin” din Chișinău ar putea să se încheie în luna septembrie a anului curent, când va fi marcată împlinirea a 200 de ani din ziua în care a fost exilat în Basarabia marele poet rus. Despre asta a anunțat șeful statului Igor Dodon după întrevederea cu noul director al muzeului Vadim Drelinschi.

„În prezent, scopul principal este efectuarea cât mai curând posibil și calitativă a lucrărilor de reparație și de restaurare a complexului muzeal. (...) Am promis că voi acorda susținere Casei-muzeu, care este și o importantă verigă de legătură între popoarele și culturile Moldovei și Rusiei”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a apreciat înțelegerea dintre reprezentanții casei-muzeu din Chișinău cu reprezentanții celei din Sankt Petersburg. Ultimii au promis că vor acorda asistența necesară pentru a repara acest obiectiv din capitala Republicii Moldova. 

Anterior, însuși președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că este dispus să sprijine financiar autoritățile Republicii Moldova în vederea restaurării Casei-muzeu din Chișinău a poetului rus Alexandr Pușkin. Liderul rus a menționat că vor fi întreprinse toate măsurile pentru restaurarea acestei clădiri. 

Casa-muzeu „Alexandr Pușkin” este situată în centrul istoric al Chișinăului. În anul 2011, în această zonă a apărut un șantier de construcție. La presiunea societății civile, proiectul de construcție a fost revizuit, renunțându-se la înălțarea unor blocuri înalte în apropierea monumentului istoric.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Casa-muzeu „A. S. Pușkin” din Chișinău va beneficia de investiții
Dodon spune cine va restaura casa-muzeu „Pușkin” din Chișinău
Tagurile:
Igor Dodon, lucrări de reparație, casa-muzeu Pușkin


Știrile Zilei