18:44 30 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.83
  • USD16.96
  • RUB0.21
  • RON4.07
  • UAH0.60
Cultură
Sa primesc un link scurt
11510

Astăzi la Chișinău a fost inaugurată pictura murală #NeamPornit, sub podul din cartierul Telecentru. Lucrarea se întinde pe aproape 4000 de metri pătrați.

CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Pictura murală a fost realizată în cadrul campaniei naționale de relansare a turismului intern #NeamPornit #Protejați. 

Pictura murală Pomul vieții
© Sputnik / Mihai Caraus.
Pictura murală Pomul vieții

Lucrarea reprezintă o simbioză dintre identitatea vizuală a campaniei bazate pe brandul de țară - „Pomul Vieții”, flora și fauna inclusă în Cartea Roșie a Moldovei. Pentru realizarea ei au fost folosite peste 3300 de kilograme de vopsea. Pictura se întinde pe o suprafață de aproape 4000 de metri pătrați. 

„Este cel mai mare proiect pe care l-am realizat. Ne-a susținut societatea și astfel am reușit. Mulțumesc celor care se opreau sa vorbeasca cu noi, care ne aduceau apă”, a spus Dmitrii Potapov, artistul muralist care a realizat lucrarea.

Pictura murală Pomul vieții
© Sputnik / Mihai Caraus.
Pictura murală Pomul vieții

Potapov a fost desemnat câștigător al concursului lansat anterior de Pretura sectorului Centru.

Pictura murală Pomul vieții
© Sputnik / Mihai Caraus.
Pictura murală Pomul vieții

La evenimentul de inaugurare a participat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

„Costul estimativ al proiectului este de 300 de mii de lei. Banii au fost oferiți de sponsori. Inițiativa face parte din campania națională „Ne-am Pornit" şi este un proiect inedit, un concept turistic, care pune în valoare tradițiile noastre cu experiențe autentice și neexplorate”, a spus edilul-șef. .

Campania națională #NeamPornit are drept scop promovarea turismului local. Până acum la campanie au participat peste 4000 de oameni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Telecentru, Pictură

Știrile Zilei