02:33 20 Octombrie 2020
În direct
  • EUR20.01
  • USD17.00
  • RUB0.22
  • RON4.10
  • UAH0.60
Cultură
Sa primesc un link scurt
36 0 0

Spectatorii vor putea urmări filmul „Moskvî ne bîvaet” pe 2 și 3 octombrie. Sâmbătă pelicula” va fi prezentată pe scena principală a festivalului.

CHIȘINĂU, 2 octombrie - Sputnik. Comedia neagră cu elemente de science fiction „Moskvî ne bîvaet!” (Moscova nu există) după scenariul lui Lev Rîjkov, corespondentul Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik, va fi prezentată la cel de-al 42-lea Festival Internațional de Film de la Moscova, care s-a deschis ieri în capitala Rusiei.

Filmul este inclus în programul festivalului Spectrum și este singurul film rusesc prezentat în cadrul lui. În total, acest program prezintă 21 de lucrări din 17 țări ale lumii.

Personajul principal al filmului, un locuitor al unui mic oraș de provincie, se pomenește într-un vârtej de evenimente oribile, se îndrăgostește de o fată frumoasă care însă nu-i răspunde avansurilor, se ceartă cu gangsteri locali și, în final, pentru câteva minute înțelege secrete șocante ale existenței.

"În principiu, acest film ar putea fi numit ”Matrix”-ul rusesc, - consideră Lev Rîjkov.

Vorbind despre filmare, el afirmă că: "Filmul a fost turnat fără subvenții de la buget, în două orașe din regiunea Kaluga - Ermolino și Balabanovo. Apropo, în Balabanovo, un fost oraș al științei, puteți întâlni în continuare academicieni mergând pe stradă. Filmările au avut loc în toamna anului 2017. Procesul a întârziat extrem de mult - a avut ghinion cu vremea, apoi echipamentul s-a defectat. Dacă nu ar fi avut parte de sprijinul localnicilor, care au ajutat echipa de filmare să finalizeze ceea ce au început, fără a cere nimic în schimb, probabil că proiectul nu ar fi fost realizat”.

Лев Рыжков и Иван Федотов на съемочной площадке
© Photo : Из личного архива Льва Рыжкова
Lev Rîjkov și Ivan Fedotov pe platoul de filmare

Scenaristul filmului consideră că versiunea finală nu se deosebește prea mult de scenariul inițial. "Regizorul Dmitri Fedorov a fost copleșit de această istorie și toate schimbările au contribuit doar la îmbunătățirea materialului și i-au conferit o profunzime filozofică”, se arată încrezător Rîjkov.

Filmul va fi prezentat pe 2 octombrie la cinematograful ”Yunost” de pe Oktiabriskoe Pole. Pe 3 octombrie, proiecția filmului „Moskvî ne bîvaet!” va avea loc pe site-ul principal al festivalului - în cinematograful „Oktyabri” de pe Novy Arbat.

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă, chineză şi farsi. Sputnik este accesat de peste 80 de milioane de utilizatori în fiecare lună, numărul total al abonaţilor pe reţelele de socializare Sputnik depăşeşte 20 de milioane.

În 24 de centre redacţionale din întreaga lume, de la Bișkek până la Chişinău, şi de la Beijing până la Montevideo, activează peste o mie de persoane de zeci de naţionalităţi. Sputnik este parte a grupului media ”Rossya Segodnia”. Oficiul central se află la Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Anastasia Lisovaia va participa în semifinala "Tu ești super"
Tagurile:
Film, Moscova, sputnik

Știrile Zilei