15:00 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Cultură
Sa primesc un link scurt
7810

"Avem nevoie de artă". Asta spun într-un glas actorii de la Teatrul Național "Vasile Alecsandri" din Bălți. Aceștia au organizat o acțiune de protest.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. După ce miercuri actorii de la Teatrul "Luceafărul" din Chișinău au protestat, nemulțumiți că nu-și pot desfășura activitatea, astăzi și artiștii de la Teatrul Național "Vasile Alecsandri" din Bălți au manifestat. Cu măști albe în mâini, ei au transmis un mesaj sugestiv: "Avem nevoie de artă".

1 / 3
Actorii de la Bălți protestează

Deocamdată, reprezentanții Ministerului Culturii nu au comentat nici protestul de miercuri al actorilor de la Teatrul "Luceafărul", și nici cel de astăzi, organizat de artiștii de la Teatrul Național "Vasile Alecsandri" din Bălți.

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce așteptări au oamenii de cultură de la viitorul președinte
Actori moldoveni - celebri în Rusia: Proiect de excepție creat de Denis Roșca
Tagurile:
teatru, protest, actor

Știrile Zilei